Haven i juli.

Rosen Tommelise blomstrer flittigt hen over sommeren i sin jernurne. De bregnelignende blade. der omgiver den er Sødskærm eller som den også kaldes, Spansk Kørvel. Den har forvildet sig til staudebedet et forår, hvor jeg spredte komposten ud. Og den får lov til at blive her, for den falder godt ind i beplantningen, og dybest set er den jo også en staude – selv om den mere mere hører hjemme i urtehaven.


Rosen Raubritter har stået i sit stativ gennem mange år og har blomstret med vekslende intensitet. Den remonterer ikke, men blomstrer hele juli måned.De marksten-belagte stier snor sig gennem haven. Sten ved sten blev de lagt for mange år siden, og alt det opgravede, græstørv og jord, blev blev skovlet ud til siderne og blev efterfølgende til hævede bede, hvortil der også blev anvendt mange sten.Forskellige lave, krybende og tæppedannende planter bløder kanterne mellem stier og bede lidt op, så det kan virke som en naturlig, sammenhængende helhed.

I urtehaven blomstrer apotekerrosen, Rosa officinalis, der oprindelig blev indført af munkene i middelalderen. 
Rosen Bonica er rigtblomstrende og har stået i sit bed gennem mange år. Jeg lavede dem som stiklinger, og de står således på egen rod, så vi er fri for vildskud.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *