Efterår

Det har været en varm og hæsblæsende sommer.
Der har været tidspunkter, hvor jeg ikke har haft tid til at lave andet end at vande og sørge for at især planterne i krukker havde det nogenlunde i sommerheden. For ikke at tale om de nyplantede frugttræer. Jeg er udmærket klar over at man ikke bør plante om foråret, men så sent som sidste år regnede sommeren jo væk.

Det er også derfor at jeg ikke har haft tid til at blogge de sidste par måneder, jeg kan se at mit sidste blogindlæg var fra lige før hedebølgen ramte os.

Vandkanden er blevet brugt flittigt i sommer

Der er selvfølgeligt sket en masse på havefronten. Det absolut værste som er sket i sommer, ja det mest frygtelige som er sket i lang tid er at min trofaste havehjælper ikke er mere. Torsdag d. 2 august var jeg i gang med at feje da jeg hørte et skrig fra Alice samtidigt med bumpet fra en bil.
Hun døde på vej til dyrlægen. Det var selvfølgeligt risikoen med en fritgående kat og ikke billistens skyld. Men jeg forstår ikke helt at folk vælger bare at køre videre.

Puha, det er stadig svært at kigge på billeder uden at få øjnene fulde af tårer. Men livet går jo videre.
I dag er det en måned siden.

Ud over køkkenhaven har det største projekt i år været et bed til dahliaer. Jeg må indrømme at jeg vred min hjerne i foråret. Hvilken form skulle bedet have? Et eller flere bede? Skulle jeg investere i sneglehegn? Rilonet til støtte?
Min far kom med det gode forslag at lave et rundt bed. Og det lykkedes faktisk godt, selvom det er lidt svært at fange bedet på billeder.
TIl Blomstermarked i Frederikshavn købte jeg tårnet i jern. Det var til lathyrus. Den nye plæneklipper er ikke blevet brugt meget denne sommer!

Dahliabedet 27. Juni

Dahliabedet 22. August

Imellem dahliaerne har jeg plantet masser af kæmpeverbenaer, som jeg selv har lavet som stiklinger. Det blev en  kæmpe succes og jeg vil nok gentage kombinationen af dahliaer og kæmpeverbenaer næste år.

Dahliaer og kæmpeverbena

Så bliver der også lidt ekstra at klippe af til buketter og jeg synes de passer enormt godt sammen med dahliaer. Både i buketter og i bedet.

Dahlia Groovy

Måske dahlia Lavender Ruffles

Noget andet, som er sket i år, er at jeg og min søde kæreste har taget beslutningen om at vi gerne vil bo sammen. Vi har kendt hinanden i to år og i starten var det fint at bo hver for sig, men det er blevet for svært. Min kæreste har to søde børn og vi er nødt til at bo tættere på deres skole og deres mor. Så selvom jeg elsker mit hus og min dejlige have, så er mit dejlige hus simpelthen blevet sat til salg igen. Mæglerhuset i Nørresundby har fået opgaven og så håber jeg at der snart kan findes en ny ejer af huset som vil blive lige så glad for at bo der som jeg har. Kig gerne forbi hvis i er nysgerrige  Huset på Vestvej hos mægler
Heldigvis har vi ikke travlt, det er et forsøg. Og lykkes det at finde nye ejere til Vestvej så skal kæresten og jeg selvfølgeligt have et hus med en dejlig have til. 

Ja det er september nu og det er godt nok blevet efterår. Snart skal græskarene høstes og der skal skiftes ud i krukkerne. Endiviesalaten er gået i stok, men det er et smukt forfald. Og svirrefluerne er glade.

Det er snart tid til at tænke på den nye sæson, om den så skal tilbringes på Vestvej i Langholt eller et helt nyt sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *