Frø vejr…

De sidste dage har det været ret køligt med en barsk vind. En tung dyne af havgus hænger over os idag, så det frister ikke så meget at komme ud. Det kunne jo heller ikke blive ved, med sol og milde vinde. Kalenderen siger jo stadig vinter, selv om det er svært at se, når man bevæger sig rundt i haven. Det er måske godt med et par indedage, da klikfingeren har været flittig og frøposer er ankommet i en lind strøm :). Dagens billeder er taget i løbet af den sidste uge.

Med lidt køligere vejr, kan vi også nyde de skønne krokus i længere tid.

Nyserod med bedårende blomster.
Aurikler i fuld flor.
Regndråber i akelejens fine bladroset.

Højbedene er ryddet og klar til et lag champost.

Påskeklokker og juleroser.

De forskellige sommerfuglebuske er klippet ned.

I drivhuset blomstrer de fine små iris, måske skulle jeg ta og plante dem ud allerede nu. Når solen er fremme kommer temperaturen i drivhuset op på næsten 30 grader. Det er skønt som solen er ved at ha magt, men måske lidt for varmt til disse forårsbebuder.

Der er dukket en enkelt farisæer op. Den er super skøn og efter hvad jeg har googlet mig frem til, er det en iris taurica. Det vil være skønt, om jeg kan finde dem som løg til efteråret.

Den passer helt perfekt sammen med den mørke oxalis.

Oppe på terrassen står de sørgelige rester af senecio Angel wings. Det er en sommerblomst, men den milde vinter har gjort at der stadig er liv i den.

Nu har jeg taget nogle skud og pottet dem. Indtil videre ser det ud til virke, så jeg tager nok nogle flere skud inden længe. Det er en ret dyr sommerblomst, så det vil være ren luksus med mange af den.

Lige et tilbageblik på hvor imponerende den stod i sommer.

Når jeg om sidder og laver kontorarbejde (jobsøgning) er det let at blive distraheret. Det er de forskellige netbutikker med frø der frister og lokker min klikfinger. Nu tror jeg alle frø er kommet og da en del frø skal sås allerede nu, er det bare med at komme igang.

Først blev alt skrevet ned, så jeg kunne få et overblik over hvad jeg har købt og hvor de skal stå. Det gør det også lettere at regne ud hvor mange planter der skal bruges, så jeg ikke får sået alt for mange.

I år har jeg sået i bakker med 40 små celler, på denne måde håber jeg at kunne minimere det ret store prikle arbejde. Der er kun sået ganske få frø i hver celle, så forhåbentlig kan de blive i bakkerne, indtil de skal flyttes ned i drivhuset.

Der står også en kurvfuld dahlia og venter på at blive pottet så de kan få et lille forspring.
En enkelt rose kan haven også byde på, twice in a blue moon.

Der er ingen tegn på, at dagens havgus vil lette, så jeg fortsætter med mine frø. Efterhånden er jeg ved at have oparbejdet en god rutine med at søge job om formiddagen og i haven om eftermiddagen, så jeg er faktisk rigtigt godt med derude. Det er en helt ny og rigtig god fornemmelse at kunne færdes i haven og bare nyde alt der er kommet fra hånden.

Mange disede søndags hilsner herfra 🙂

Indlægget Frø vejr… blev først udgivet på Havehegn til din have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *