Lys i allèn.

Den nye allè som opstod i vinters, havde jeg spekuleret meget på, hvordan jeg kunne lave noget lys i til årets lysaftner. Mange ideer blev vendt i mit hoved, fakler ( ikke en god ide, når det regner og blæser) noget der hang ned i midten af allèn ( heller ikke en god ide, da træerne ikke står over for hinanden) Lanterner, er der så mange andre steder i haven.

Ideen der blev til virkelighed, var den med gamle glaskubler fra gamle og nyere lamper. 
Der havde jeg så nogle overvejelser med lyskilden. Fyrfadslys ville blæse ud, og de lyste heller ikke kraftigt nok. Noget med strøm i orkede jeg ikke, med lange ledninger, der er svære at skjule.

 Glaskublerne var i variende størrelser. Jeg havde 12 på loftet, fandt 12 i en genbrugsbutik, køkkenhave Karen kom med 4, og kunstneren Kat kom også med nogle hun havde liggende.

Løsningen på lysdilemmaet blev led batteri spots. Nemt og forholdsvis billigt. Det lille ledlys, blev bare lagt under åbningen på glaskuglen.

Kuglerne lyste op, ned i den lange allè, både dag og aften.
Jeg var meget glad for resultatet, og det vakte også stor glæde bland gæsterne. Mange mente at allèn med lyskuglerne var et bryllup værdigt, men det var også virkeligt flot. Svært at gengive stemningen på billeder. Nogle ting skal bare opleves i virkeligheden.

Alle glaskublerne er nu vasket, pakket i kasser og stillet på loftet, klar til næste års lysaftner. Egentlig kunne de godt være blevet liggende i allèn, men så syntes jeg magien ville gå tabt.
Men jeg har noget i tankerne til julehaven. Julehaven vil i år dog kun være privat, da jeg har valgt ikke at holde åben julehave i år.
Hvad jeg har i tankerne skal jeg selvfølgelig nok vise her på bloggen, når det er ført ud i livet 🙂 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *