Praleri og vilde orkideer til orkidemøde

Jeg er normalt ikke typen der praler 😎😉men der er et tidspunkt hvor det faktisk er helt okay at være stolt og vise at man er der og det er til møderne i orkideklubben.

Før jeg blev medlem har jeg været med til flere møder som gæst, og når nu mine egne orkideer normalt ikke gider noget, så har det været dejligt og super spændende at nyde synet af de smukke medbragte orkideer.

Til hvert møde kan medlemmer altså medbringe deres orkideer i blomst, helst blomster de selv har drevet frem. Og da min Cymbidium Enzan Sarah “Albion”, som startede med at blomstre tilbage i marts stadigvæk stod rigtigt flot tænkte jeg at det kunne være sjovt at tage den med.

En af grundene til at jeg synes det er så dejligt at være medlem af en specialklub er, at der er så mange dygtige mennesker.
Og da min ellers så flotte Laeliocattleya Prinsesse Benedikte i øjeblikket ikke ser ud til at have det så godt tog jeg også hende med til mødet.

                            Cymbidium Enzan Sarah “Albion” til venstre og til højre LC. Prinsesse Benedikte
Den 22. Marts, da min Cymbidium sprang ud, var farverne lidt mere klare.
Laeliocattleya Prinsesse Benedikte i blomst, september 2017
Min mors Sophrolaeliocattleya Little Hazel blomstrede desværre tilbage i marts og kunne ikke komme med til mødet. Men smuk er den, når den blomstrer!
Som altid var der en hyggelig og imødekommende stemning til mødet, som den 18. April handlede om vilde orkideer i den danske natur. Det var rigtigt interessant at høre om og se foredragsholder Bente Olsens mange flotte billeder af de orkideer, vi kan være heldige at møde i den vilde, danske natur. 
Klubben planlægger en orkidetur i maj, hvor vi skal ud og kigge efter vilde orkideer. Selvom jeg har set vilde orkideer i naturen før så regner jeg med at jeg skal med. Man kan altid blive dygtigere og lære nye voksesteder at kende, og sidst men ikke mindst så er alting bare hyggeligere når man er i godt selskab.
Spændende foredrag med mange flotte billeder.
Efter foredraget var der lækre hjemmebagte chokolademuffins med en karameloverraskelse indeni, utroligt lækre. Og der var tid til at kigge i foredragsholderens medbragte orkidebøger, det er jo altid en dejlig kombi med en god bog og et stykke lækker kage (okay, jeg spiste altså tre muffins).
Jeg skal vist kigge efter nogle af de flotte hullæber til min have
Bagefter var der auktion over medlemmernes medbragte orkideer. En af de ældre medlemmer skal skære ned på sin orkidesamling og det betød at nogle af hans flotte planter skulle have et nyt hjem. Jeg lider lidt af pladsmangel, så jeg havde egentligt ikke planlagt at købe en stor, flot Paphiopedilum insigne, især da jeg ikke er så god til dem. Men fristelsen blev endnu engang for stor 😂især fordi jeg fik den til næsten ingen penge. Nu er den installeret i udestuen og jeg håber at jeg kan finde ud af at passe den.
                                            Velkommen i familien Paphiopedilum insigne
Jeg var ovenikøbet så heldig at få nogle fantastiske hundetand helt gratis. Jeg tror endda den ene er den ægte europæiske hundetand, Erythronium dens-canis. De andre to er ikke så langt fremme, men er vist den mere almindelige gule. Derudover fik jeg en pose dobbelte vintergækker. 
Godt jeg havde taget en kasse med til orkideerne, den var godt fyldt op på hjemvejen.
Så jeg var godt proppet, både med kage og med lækre nye planter, da jeg tog hjem. 
Og min praleorkide? Jooo, udover at det er hyggeligt at have planter med som andre kan se, så er der også en bedømmelse, hvor medlemmerne stemmer på hvilken orkide de bedst kan lide. Og min dejlige Cymbidium blev altså nummer to 😁ud af to fremviste planter 😅. Den anden plante var en smuk og veldyrket Dendrobium med masser af smukke gule blomster. Men jeg er stadigvæk utrolig stolt af at jeg i det hele taget havde en orkide jeg kunne tage med. Og jeg tror minsandten at der er et lille nyt blomsterskud på vej. 
Hjemme i køkkenvinduet, hvor den hører til
Jeg glæder mig til det næste møde, som bliver 16. Maj og kommer til at handle om hvordan man dyrker frilandsorkideer i haven. 
Hvis du selv er glad for orkideer og kunne tænke dig at prøve om det er noget for dig at være medlem af en klub, så kan jeg kun anbefale dig at tage med til et møde.
Link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *